ACT Commodities
December 2020

2.000 nieuwe sollicitanten voor de helft van de prijs

Werknemers zijn het hart van elke onderneming. Zonder hen is er geen bedrijf (tot dat robots ons vervangen). Maar waar vind je de beste kandidaten en hoe zorg je ervoor dat ze ook bij jou willen solliciteren? Wij van Omnitise Online hebben voor en samen met ACT Commodities een Social-Mediarecruitment marketing strategy opgezet. Weten hoe? Lees dan verder!

Services

Digital strategy, Social media advertising, Landing page creation & conversion rate optimization, E-mail marketing, Tracking & data, Growth Marketing

Platforms

Facebook, Instagram, Audience Network, and E-mail Marketing

Result

2.000+
sollicitanten

Result

50%
Lagere CPA

Project Overview

ACT Commodities is een hard groeiend bedrijf. Om die groei bij te houden hebben ze in kort tijd kwaliteit sollicitanten nodig. Het bedrijf kent inmiddels 4 kantoren in Amsterdam, Parijs, New York en Shanghai met maar liefst 200 werknemers.

De eerste vraag luidt, wie zijn de ideale kandidaten? ACT wilden op het netvlies komen van young professionals voordat zij opzoek waren naar een job. Zo creeer je merkbekendheid in jouw ideale doelgroep maar ben je ook de concurrentie een stap voor. Employer branding speelt hierbij een rol. 

ACT had geen online marketing strategie en deze moesten we van de grond af opbouwen.

Execution

Om de wereld van ACT Commodities z.s.m. te leren kennen, hebben we een brainstorm sessie georganiseerd en zijn we door de volgende vragen gelopen:

  • Wie is de ideale kandidaat
  • Waar zouden we hun (online & offline) kunnen vinden?
  • Wie zijn de (in)directe concurrenten? En wat kunnen we van hen leren?
  • Wat is het unieke resultaat dat jullie kunnen realiseren voor jullie kandidaten?
  • Wat trekt de aandacht in deze wereld?
  • Hoe worden kandidaten benaderd in verschillende landen?
  • Wat zijn de USP’s om bij ACT te werken? en hoe vertellen we dit in de customer journey?

Door de bovenstaande punten te doorlopen kunnen wij als Omnitise Online snel stappen zetten en in korte tijd deze wereld begrijpen en een plan vormen. Dit hebben we gebruikt in het creëren van de customer journey, de kanalen, de content en targeting. 

Na akkoord van ACT en alles klaar hebben te gezet in alle relevante Europeesche markten ging de campagne live. Na een aantal weken konden we zien dat de content de grootste factor was voor succes zagen. Met succes bedoelen we de hoeveelheid sollicitanten en de kwaliteit van de sollicitanten op basis van de wensen van ACT. Samen met de content bureaus van ACT hebben we ontelbare hoeveelheden content getest en hoewel we na maanden analyseren en optimaliseren is de klus nooit af. Het kan namelijk altijd beter!

Results

Door het continue a/b testen van audiences, doelstellingen (binnen de platformen), placements en bovenal content konden we binnen een paar maanden de CPA met 50% verlagen t.o.v. de start van de campagnes en hebben we meer dan 2000+ sollicitanten (and counting) gerealiseerd sinds de start. ACT Commodities was ontzettend blij met de persoonlijke aanpak van Omnitise Online. We hebben samen namelijk een op maat gemaakte strategie opgezet en met top resultaten als gevolg.

Testimonials

Don't take our word for it, take theirs!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Faucibus ante velit nunc morbi pretium. Ut nullam dolor, pulvinar.

Wij hebben een fantastische samenwerking gehad met Omnitise! De tweewekelijkse meetings waarbij de analyses van de resultaten werden gepresenteerd en al brainstormend nieuwe plannen werden gesmeed waren een prettige bijkomstigheid, zeker een aanrader!

Tjeb Witteveen
Salesmanager at Dutch Bargain

Wij zijn hartstikke tevreden met Omnitise als onze Online partner! Geweldige resultaten, prettige communicatie, niet alleen uitvoeren maar ook onverwachte kansen zien, een aanrader!

Edwin Gulickx
Co-founder at BEAT Cycling

Fijn bedrijf en prettig om mee samen te werken! Omnitise Online heeft ons geholpen met het activeren van onze online-aanwezigheid met fantastische resultaten! Zeker aan te raden als start-up om je business naar het volgende niveau te brengen!

Ferdi de Louw
Founder at Flamboo

The communication and support from the team was excellent. They were genuinely invested in our product and went beyond the basic requirements. Omnitise identified new growth areas for our business and also helped us to better understand our target audience and marketing goals. Highly recommend!

Justin Gross
Head of product

The communication and support from the team was excellent. They were genuinely invested in our product and went beyond the basic requirements. Omnitise identified new growth areas for our business and also helped us to better understand our target audience and marketing goals. Highly recommend!

Justin Gross
Head of product

Need help with a project?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Faucibus ante velit nunc morbi pretium. Ut nullam dolor, pulvinar.

Get in touch today!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In facilisi malesuada commodo mattis enim, ac nunc, arcu mi. Viverra mattis.

Contact Us