Skratch App
August 2020

180.000 nieuwe downloads voor 15% van de kosten

In-house advertising vs uitbesteden van je Digital marketing, een vraagstuk waar veel ondernemingen op vastlopen. Zo ook bij Skratch, een jonge onderneming met een unieke reis app. De online-advertenties werden intern beheerd met een positieve ROAS. Maar kon het beter? Dat was de vraag die de eigenaren zichzelf afvroegen. Na een paar keer gebeld te hebben, zijn we begonnen met een eerste testcampagne, een competitie tussen het inhouse marketingteam en Omnitise, wie behaalt de beste resultaten?

Diensten

Growth Marketing, Social Media Ads, Digital Strategy, Customer Journey analyze, Content consulting, Landing Page Optimization.

Platforms

Facebook Business Manager

Result 1

90%
Lagere CPA

Result 2

180k
App downloads

Project overzicht

Hoe target je een wereldwijde doelgroep? Skratch is een reis app die het mogelijk maakt om al je reiservaring overzichtelijk te verzamelen en in een leuke manier te laten zien waar je in de wereld geweest bent. Een unieke app met een dedicated fan base. Maar hoe doen we het beter dan dat ze het nu doen? Hoe jagen we een download machine die het verschil voor ze gaat maken in downloads? Bij Omnitise proberen we altijd mee te denken met het merk en product alsof het ons eigen bedrijf is. Wat zouden wij doen om met zo min mogelijk middelen maximaal resultaat te halen? Door alle koppen en informatie bij elkaar te steken kwam we uit op het volgende.

Uitvoering

Samen met Skratch kwamen we tot de conclusie dat Social media een strategisch slimme keuze zou zijn. Op social media heerst een trend om veel rondom reizen te verspreiden en dit zou perfect in hun branding en doelgroep passen. We waren zelfs zo overtuigd dat social het enige platform was, dat we andere kanalen zoals Google ads en App store ads niet adviseerde vanwege de mogelijk hoge cost per download en conversie. Een social first marketing campaign was op ons aanraden in het leven geroepen. Speciale campagnes die 100% gericht zijn op social media gebruikers op hun mobiel waar ze ook ter wereld zijn. De social media kanalen moesten gevuld worden met waardevolle content voor brand engagement, speciale content voor de advertenties, tracking van app downloads m.b.v. Facebook SDK en gerichte audiences moesten opgesteld worden voordat we van start gingen. En het resultaat loog er niet om.

Resultaten

Binnen twee weken wisten we de CPA van €0,20 te verlagen naar €0,02. Een daling van maar liefst 90% t.o.v. in-house advertising!

Na 6 maanden hadden we een app base van maar liefst 180.000 gebruikers en daar was Skratch ontzettend blij mee.

Testimonials

Don't take our word for it, take theirs!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Faucibus ante velit nunc morbi pretium. Ut nullam dolor, pulvinar.

Wij hebben een fantastische samenwerking gehad met Omnitise! De tweewekelijkse meetings waarbij de analyses van de resultaten werden gepresenteerd en al brainstormend nieuwe plannen werden gesmeed waren een prettige bijkomstigheid, zeker een aanrader!

Tjeb Witteveen
Salesmanager at Dutch Bargain

Wij zijn hartstikke tevreden met Omnitise als onze Online partner! Geweldige resultaten, prettige communicatie, niet alleen uitvoeren maar ook onverwachte kansen zien, een aanrader!

Edwin Gulickx
Co-founder at BEAT Cycling

Fijn bedrijf en prettig om mee samen te werken! Omnitise Online heeft ons geholpen met het activeren van onze online-aanwezigheid met fantastische resultaten! Zeker aan te raden als start-up om je business naar het volgende niveau te brengen!

Ferdi de Louw
Founder at Flamboo

The communication and support from the team was excellent. They were genuinely invested in our product and went beyond the basic requirements. Omnitise identified new growth areas for our business and also helped us to better understand our target audience and marketing goals. Highly recommend!

Justin Gross
Head of product

The communication and support from the team was excellent. They were genuinely invested in our product and went beyond the basic requirements. Omnitise identified new growth areas for our business and also helped us to better understand our target audience and marketing goals. Highly recommend!

Justin Gross
Head of product

Need help with a project?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Faucibus ante velit nunc morbi pretium. Ut nullam dolor, pulvinar.

Get in touch today!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In facilisi malesuada commodo mattis enim, ac nunc, arcu mi. Viverra mattis.

Contact Us